Podnikateľa Sergeja S. obvinili z pokusu o 75-miliónový podvod

04.05.2013 Bratislava

Bratislava 4. mája (TASR) - Podnikateľa Sergeja S., ktorého nedávno spolu so synom Alexandrom obvinili z korupcie, budú stíhať aj za pokus o podvod. Podľa prokuratúry chcel prostredníctvom antedatovaných zmlúv dostať od štátu takmer 75,5 milióna eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

"Pokúsil sa vylákať od štátu takmer 75,5 milióna eur pre spoločnosť NASK prostredníctvom súdnej žaloby proti Slovenskej republike, a to na základe antedatovaných zmlúv s ruskou obchodnou spoločnosťou, ktoré boli spolu s ďalšími antedatovanými dokumentmi podkladom pre vypracovanie znaleckého posudku k údajnému ušlému zisku spoločnosti NASK," povedala Predajňová. Dodala, že v tomto súdnom konaní zatiaľ nedošlo k právoplatnému priznaniu žalovanej sumy, a preto ani ku škode na strane štátneho rozpočtu.

Podľa denníka Sme súvisí obvinenie so zhabaním alkoholu s falošnými kolkami podnikateľovej firme NASK z roku 2004. Sergej S. však využil procesné pochybenia, zažaloval štát o ušlý zisk a na súde uspel. Na základe mimoriadneho dovolania Generálnej prokuratúry teraz spor znova rieši Najvyšší súd, informoval denník.

Sergej a Alexandr S. sú momentálne vo vyšetrovacej väzbe. V apríli ich polícia obvinila z podplácania pracovníčky daňového úradu. Údajne jej sľúbili 100.000 eur.
 

Vyberte región